X 
Cutremure stiri: 505

Parlamentul a anulat unele prevederi cu privire la activitatea CNA

17 feb. 2014,, 09:36   Politică
3396 1
Foto: noi.md
Parlamentarii au decis să anuleze un şir de prevederi ce vizează funcţionarea Centrului Naţional Anticorupţie (CNA).

Potrivit agenţiei "Infotag", decizia anulează aprobarea unui şir de funcţii, prevederi cu privire la desfăşurarea şi organizarea concursului pentru numirea în funcţia de şef al unităţii teritoriale şi prevederea cu privire la uniforma şi semnele de distincţie ale colaboratorilor CNA. Astfel de măsuri au fost adoptate de Parlament şi Guvern în legătură cu dublarea bazei normative privind activitatea CNA.

În legătură cu trecerea CNA în subordinea Guvernului, multe documente adoptate de Parlament au fost reaprobate de cabinetul de miniştri.

"Necesitatea adoptării proiectului se confirmă şi prin faptul că deciziile Parlamentului nu mai sînt actuale pentru reglementarea activităţii CNA şi pentru moment sînt inacceptabile", a spus vicedirectorul CNA Cristina Ţărnă.

Comuniştii s-au adresat spicherului cu rugămintea de a readuce proiectul pentru examinare în comisie, deoarece nu conţine raportul necesar al membrilor comisiei.

Potrivit președintelui legislativului, Igor Corman, "lipsa raportului comisiei nu trebuie să blocheze proiectul şi un astfel de subiect va fi decis în cadrul şedinţei plenare".

După aceasta proiectul a fost supus votului şi susţinut de majoritatea deputaţilor.

Parlamentul a adoptat la 3 mai 2013 o lege potrivit căreia CNA trece din subordinea parlamentului în subordinea guvernului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав