X 
Cutremure stiri: 505

Ioniță riscă să piardă susținerea PLDM

11 aug. 2014,, 17:29   Politică
3691 2
Foto: arena.md
Deputatul PLDM Veaceslav Ioniță, președinte al Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe, ar putea fi sancționat pentru comportamentul său de la finele sesiunii parlamentare de primăvară-vară. Cazul urmează a fi discutat în cadrul ședinței Consiliului Național Politic al PLDM, unde va fi luată o decizie. Anunțul a fost făcut de vicepreședintele formațiunii Vadim Pistrinciuc în cadrul unei emisiuni la Unimedia.

Pistrinciuc a precizat că dezaprobă acțiunile lui Ioniță și le califică drept o încercare de a pune piedici muncii în echipă. Potrivit politicianului, la ședința Consiliului urmează a fi analizată și situația deputaților liberal-democrați Simion Grişciuc și Lilian Zaporojan, care au lipsit nemotivat de la ședința legislativului din 22 iulie.

„În prezent activitatea lui Ioniță este apreciată nesatisfăcător, dar situația va fi examinată, în timpul apropiat. Vom analiza și discuta situația. Eu personal consider că comportamentul în cadrul Comisiei putea fi altfel, mai cooperant. Condamn astfel de comportamente”, a menționat Pistrinciuc.

Totodată, liberal-democratul a ținut să precizeze că asumarea de către Guvern a celor 11 proiecte de legi, pe care legislativul nu a reușit să le voteze, nu este o acțiune ieșită din comun. În opinia lui Pistrinciuc, din motive obiective, adoptarea proiectelor respective nu mai putea fi amînată.

„Eu înțeleg intenția unora de a găsi lucruri enigmatice aici, dar totul este transparent. Legile au fost publicate. Dacă urmăriți cu atenția agenda, veți vedea că sînt foarte multe dezbateri, în special în ajunul alegerilor, dar multe procese care ar trebui să se producă în mod colegial sînt boicotate. Agenda parlamentară a fost destul de încărcată, iar timpul – limitat”, a explicat Pistrinciuc.

Precizăm că la finele lunii iulie, Comisia economie, buget și finanțe, condusă de Veaceslav Ioniță, a încercat să blocheze adoptarea pachetului de legi pentru care Guvernul şi-a asumat, ulterior, răspunderea în faţa Parlamentului.

Ioniță a declarat atunci că asumarea răspunderii politice de către Guvern a avut loc pentru a „realiza schemele corupte, în vederea delapidării banilor din bugetul de stat”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав