Cutremure stiri: 505

Mitropolitul Vladimir a venit cu un mesaj de pace în Parlament (VIDEO)

9 apr. 2015,, 11:03   Societate
3322 1

Митрополит Владимир пришел с посланием мира в парламент
Foto: noi.md

În ajunul sărbătorile pascale, Înalt Preasfinţitul Vladimir, Mitropolit al Chişinăului şi al Întregii Moldove a îndemnat deputații și cetățenii să fie mai buni. Mesajul a fost transmis de Mitropolit astăzi, de la tribuna centrală a Parlamentului, în cadrul ședinței în plen, notează NOI.md.

Mitropolitul s-a referit la problemele stringente din societate, îndemîndu-i pe aleșii poporului să nu fie indiferenți față de necazurile celor nedreptățiți. Totodată, Mitropolitul a menționat că Biserica își dorește o cooperare fructuoasă cu autoritățile, pentru „a scoate țara la un liman liniștit”.

„Este Săptămîna Patimilor, este o perioadă de profundă reflecție duhovnicească, cînd toți împreună cugetă asupra dimensiunii spirituale a existenței și asupra drumului pe care îl avem cu toți de parcurs pentru a ne apropia de Dumnezeu. Acum mai mult ca niciodată, fiecare creștin este propovăduitor al credinței sale. De la noi toți se cere ca prin cumpătare să ne revigorăm și să ne angajăm cu mai multă hotorîre în opera de păstrare a valorilor ortodoxiei. Sîntem convinși că împreună cu statul vom reuși să facem mult mai mult”, a spus Mitropolitul Vladimir.

Totodată, Mitropolitul a spus că Biserica are nevoie de sprijinul autorităților pentru a reintroduce religia ca disciplină de studiu în programa şcolară. La finalul luării de cuvînt, Mitropolitul le-a dăruit deputaților Sfînta Evanghelie.

Un îndemn la unitate, în ajunul sărbătorilor de Paște, a fost transmis și de spicherul Parlamentului, Andrian Candu: „Îmi doresc ca ședința de astăzi să se desfășoare în mod deosebit, sîntem obligați să dăm dovadă de bună credință, deschidere unii față de alții, respect reciproc, compasiune și, nu în ultimul rînd, umanitate”, a spus Candu.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав