X 
Cutremure stiri: 505

Rusia, prietenă cu Irina Vlah

22 apr. 2015,, 08:45   Politică
5166 14
Foto: newsmoldova.md
Duma de Stat a Federației Ruse nu-și pierde speranța că Moldova va lua cursul integrării eurasiatice, a declarat președintele Comitetului pentru integrare eurasiatică și relații cu compatrioții al DS, Leonid Sluțki, comunică TASS. Șeful Comitetului a spus acest lucru comentînd rezultatele întrevederii cu bașcanul UTA Gagauz-Yeri, Irina Vlah, care se află într-o vizită la Moscova, relatează NOI.md.

În cadrul primei sale vizite oficiale în capitala Federației Ruse, Irina Vlah a convenit cu parlamentarii ruși asupra extinderii relațiilor „la nivelul diplomației parlamentare”.

„Autonomia împărtășește abordarea foarte constructivă ce va permite Găgăuziei, în pofida poziției Chișinăului, să fie antrenată într-un șir de programe de cooperare eurasiatică. Unele întreprinderi industriale din Găgăuzia deja și-au exprimat disponibilitatea de a coopera în cadrul proiectelor eurasiatice”, a comentat Leonid Sluțki rezultatele întrevederii cu șefa autonomiei găgăuze. El a mai specificat că Duma de Stat „nu-și pierde speranța că Moldova va adera la integrarea eurasiatică”.

În cadrul vizitei în Federația Rusă, Irina Vlah a mai susținut întrevederi cu viceguvernatorul regiunii Moscova Iuri Oleinikov. Potrivit Gagauzinfo, părțile au convenit asupra creării unui grup de lucru pentru elaborarea Planului de acțiuni în vederea executării Acordului de cooperare între regiunea Moscova și Găgăuzia, încheiat la 10 februarie curent la Moscova. Se presupune că acest plan va fi elaborat și aprobat pînă la mijlocul lunii mai.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав