Cutremure stiri: 505

"Chiril Gaburici - călăreţul pe cal alb care preferă să cadă de pe el în mod elegant"

9 iun. 2015,, 11:15   Politică
4581 6

Гости передачи "Фабрика": Падение правительства Габурича неизбежно
Foto: gov.md

Demersul premierului Chiril Gaburici privind demisia conducerii Procuraturii Generale şi a altor instituţii este o încercare disperată de a ascunde propriile eşecuri în calitate de şef al Guvernului. Opinia aparţine unor invitaţi ai emisiunii Fabrika.

Alte voci susţin că, în acest fel, premierul încearcă să pună presiune asupra anchetei privind actele sale de studii.

"Este penibilă încercarea de a ascunde o diploma falsă cu un atac asupra instituţiilor care se ocupă cu lupta împotriva corupţiei. Dacă domnul Gaburici ar avea discernământ şi-ar prezenta demisia în faţa Parlamentului, astfel încât să-şi rezolve mai departe cu justiţia problema cu diploma", a declarat analistul politic Roman Mihăieş.

"Domnul Gaburici ştie că va cădea de pe un cal alb şi problema este cum să cadă: să cadă elegant sau să cadă răsturnându-se. Domnul Gaburici preferă să cadă elegant, scrie scrisori supărate. El vrea să se retragă elegant, dar noi nu o să-l lăsăm, şi motivul va fi diploma", a spus analistul Corneliu Ciurea.

Doctorul în drept Alexandru Cauia consideră că premierul trebuie demis de către Parlament.

"Am mai avut premieri care au mai condiţionat cu demisia şi nu s-a prea întâmplat. Nu cred că şi acum se va întâmpla. Parlamentul ar trebui să revină la problema înaintării unei moţiuni de cenzură votată şi în 15 zile să ne ofere un alt Guvern", a zis Alexandru Cauia.

În opinia unor analişti, căderea Guvernului Gaburici este inevitabilă.

"Se va aştepta să se treacă peste vâltoarea alegerilor locale generale şi lucrul ăsta se va întâmpla pentru că se doreşte şi luând în consideraţie rezultatele alegerilor locale nu excludem şi o reconfigurare. Noi acum suntem într-o situaţie de turbulenţă maximală în Republica Moldova", a precizat conferenţiarul catedrei Ştiinţe Politice a USM, Angela Colaţchi.

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a criticat modul în care premierul, Chiril Gaburici, a solicitat demisia conducerii mai multor instituţii de stat, subliniind că a denaturat astfel comunicarea instituţională.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав