X 
Cutremure stiri: 501

Fruntaşi ai partidelor parlamentare despre coaliţia de guvernămînt

15 iun. 2015,, 09:30   Politică
2995 1

Foto: noi.md

Formarea unei coaliţii de guvernare în Parlament, dar şi formarea potenţialelor coaliţii la nivel local, este privită în contradictoriu de către fruntaşii partidelor parlamentare. Declaraţiile contradictoriii au fost făcute în cadrul emisiunii „În PROfunzime” de la postul de televiziune „PRO TV Chişinău”, transmite IPN.

Vicepreşedintele PSRM, Ion Ceban, a exclus orice coaliţie atît la nivel central, cît şi la nivel local. „Noi nu vom face niciodată coaliţie cu cei care au furat miliarde din bănci. Există multe probabilităţi să cîştigăm Primăria Chişinău din primul tur şi să avem majoritatea în consiliul municipal”, a spus Ceban.

Vicepreşedintele Partidului Liberal, Valeriu Munteanu, a reiterat condiţiile Partidului Liberal pentru o eventuală coaliţie de guvernare cu PLDM şi PDM. „Nu ştiu cu cine au vorbit ei despre coaliţie, probabil, cu Voronin. Noi nu vom face coaliţie pînă ce nu vor fi judecaţi vinovaţii de furtul miliardelor, banii furaţi să fie restituiţi, iar în funcţia de procuror general să fie numită o persoană din afara ţării”, a spus fruntaşul liberal.

Vicepreşedintele PLDM, Vadim Pistrinciuc, consideră că pe parcurs lucrurile se vor schimba. „Nu aş fi atît de categoric, practica a arătat că de cele mai multe ori consilierii din diferite partide votează împreună. Aceste declaraţii categorice, cînd se bat cu pumnul în piept, sînt de ochii lumii. Şi liberalii au nişte condiţii. Azi a fost telefonat Ghimpu, dar nu a răspuns. În zilele apropiate îl vom invita la negocieri”, a spus Pistrinciuc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав