Cutremure stiri: 505

Parlamentul urmează pînă la vacanţă să adopte 192 de proiecte de lege

16 iun. 2015,, 13:15   Politică
2305 2
Парламенту необходимо принять до каникул 192 законопроекта
Foto: newsmoldova.md
Pînă la alegerile parlamentare a rămas circa o lună, iar în comisii sînt 192 de proiecte de lege pentru examinare, dintre care 25 sînt înaintate de Guvern pentru adoptare în regim prioritar. Acest lucru a fost menționat ieri, la şedinţa de lucru desfăşurată de spicherul Andrian Candu cu vicepreşedinţii Parlamentului şi preşedinţii comisiilor permanente, relatează Infotag cu referire la Serviciul de presă al Parlamentului.

Ei au discutat priorităţile legislative pentru restul sesiunii. Conform informaţiei prezentate, majoritatea proiectelor de lege, care urmează a fi adoptate se află în examinare la Comisia economie, buget şi finanţe – 71 de proiecte, Comisia juridică, numiri şi imunităţi – 35, Comisia administraţie publică, dezvoltare regională, mediu şi schimbări climatice – 28, Comisia protecţie socială, sănătate şi familie – 25. Proiectele legislative prioritare discutate în şedinţă vizează îmbunătăţirea cadrului legislativ naţional în domenii importante pentru cetăţeni, inclusiv prin armonizarea la acquis-ul comunitar.

Andrian Candu i-a îndemnat pe preşedinţii comisiilor să revadă proiectele de legi aflate în examinare şi să înainteze propuneri pentru ordinea de zi a şedinţelor plenului Parlamentului.

Şeful Legislativului a mai anunţat că şedinţa Biroului permanent va fi convocată marţi, pentru a decide data următoarei şedinţe plenare a Parlamentului.

Actuala componenţă a Parlamentului se întruneşte în şedinţe foarte rar. De la începerea activităţii, în ianuarie, deputaţii au desfăşurat doar 17 şedinţe plenare, o sesie extraordinară şi o şedinţă solemnă cu prilejul aniversării a 25 de ani de la adoptarea drapelului naţional.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав