Cutremure stiri: 501

Parlamentul și Guvernul vor activa în baza unui plan de activitate comun

11 sep. 2015,, 15:42   Politică
2803 1

Foto: noi.md

Valeriu Streleț și Andrian Candu își propun să asigure o cooperare mai bună între Parlament și Guvern, odată cu deschiderea noii sesiuni parlamentare. Subiectul a fost discutat în cadrul unei ședințe comune desfășurate astăzi între reprezentanții celor două instituții, notează NOI.md.

„Am discutat despre proiectele de legi deja transmise în Parlament, care sînt pe lista priorităților. Am coordonat lucrul cel mai important ce ține de agenda actelor normative pentru implementarea Acordului de asociere”, a declarat Andrian Candu.

În context, Valeriu Streleț a anunțat că Guvernul a expediat deja 33 de proiecte de legi care urmează a fi examinate în regim prioritar de către Parlament. Potrivit lui, cele mai multe inițiative vizează ajustări în domeniul energetic, în domeniul justiției și combaterii corupției, proiecte ce vizează integrarea minorităților naționale. Tot la începutul acestei sesiuni urmează a fi supusă dezbaterilor Legea procuraturii, pentru votarea în lectură finală.

„Viteza procesului legislativ va fi în creștere. Proiectele vor fi expediate Parlamentului în flux continuu. Guvernul funcționează deja ritmic. Bucură faptul că avem o cooperare bună cu colegii din Parlament. Anume în acest spirit ne vom strădui să activăm în această sesiune legislativă”, a punctat Streleț.

Precizăm că sesiunea de toamnă-iarnă a Legislativului începe pe 16 septembrie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав