Cutremure stiri: 501

Manifestanţii pichetează Parlamentul, cerînd ca revendicările lor să fie incluse pe ordinea de zi

8 oct. 2015,, 13:45   Societate
2359 5
Foto: noi.md
Participanţii acţiunilor de protest din centrul Chişinăului au pichetat joi dimineaţă Parlamentul, cerînd ca revendicările lor să fie incluse în agenda Parlamentului. Astfel, cîteva sute de protestatari au scandat la Parlament "Jos corupţia!", "Afară hoţii!", "Demisie!", "Stop tarifele!", "Ajunge!".

Pichetul a fost desfăşurat în timp ce în Legislativ avea loc şedinţa Biroului permanent. Protestatarii cer ca pe ordinea de zi să fie incluse proiectele de hotărîre ale Parlamentului ce prevăd îndeplinirea cerinţelor protestatarilor. Ieri aceste documente au fost transmise de deputaţii socialişti tuturor deputaţilor Parlamentului. Printre acestea se regăsesc proiectul hotărîrii cu privire la exprimarea moţiunii de cenzură Guvernului; iniţiativa de iniţiere a procedurii de demisie a preşedintelui; proiectul hotărîrii cu privire la demisia demnitarilor implicaţi în furtul miliardului de euro din sistemul bancar; proiectul de lege cu privire la modificarea Constituţiei cu scopul de a desfăşura alegeri directe ale preşedintelui. Unele proiecte au fost avizate pozitiv în trei din cele nouă comisii parlamentare.

"Noi cerem ca aceste subiect să se regăsească pe agenda Parlamentului. Noi desfăşurăm proteste paşnice şi considerăm că toate revendicările pot fi realizare prin adoptarea în Parlament. Noi vom protesta cît va mai trebui pentru a elibera ţara de oligarhi, a o returna poporului, care nu mai stă în genunchi", a spus deputatul socialist Vlad Batrîncea.

El afirmă că "autorităţile refuză să îndeplinească cerinţele manifestanţilor cu privire la alegerile anticipate, motivînd că aceasta va destabiliza situaţia din ţară".

"Noi înţelegem. Pentru ei acum totul este stabil. Copiii lor învaţă în Europa, ei au bani în conturile din Europa, au acolo reţele hoteliere, afaceri, case şi alte imobile. Ei vor să păstreze această stabilitate. Iar noi, sute de mii de protestatari din toată ţara, sute de oameni care de două săptămîni înnoptează în corturi la Parlament –pentru ei sîntem oponenţi care atentează la stabilitatea lor. Dar noi nu vom ceda. Protestele vor continua pînă la victorie", a subliniat Batrîncea.

Poliţia a încercuit Parlamentul, însă nu s-a implicat în acţiunile manifestanţilor. După pichet protestatarii au revenit în orăşelul de corturi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав