X 
Cutremure stiri: 505

Dodon: Peste 10 mii de persoane vor bloca Parlamentul

13 oct. 2015,, 12:45   Politică
4519 6
Додон: Более 10 тысяч человек заблокируют парламент
Foto: noi.md
Preşedintele Partidului Socialiştilor Igor Dodon a asigurat societatea că acţiunile de blocare a Parlamentului la 15 octombrie vor avea caracter exclusiv paşnic. Socialiştii mizează pe faptul că la acţiunea de protest vor participa peste 10 mii de persoane, relatează NOI.md.

Potrivit lui Dodon, blocarea sediului Parlamentului nu va afecta activitatea acestuia şi legislatorii vor putea deschide sesiunea de toamnă-iarnă fără probleme din partea protestatarilor. „Noi nu avem de gînd să intrăm în Parlament. Mă refer la protestatari. Nu avem de gînd să luăm cu asalt Parlamentul. Lăsați scenariile estea. Protestatarii noștri care vin pe data de 15 octombrie în fața Parlamentului, nu au de gînd să intre forțat în clădirile Parlamentului. Vor fi socialiștii în interiorul Parlamentului, fracțiunea noastră, care va depune eforturi consistente, considerabile și presiune în interiorul Parlamentului. Vom utiliza toate metodele legale de luptă parlamentară”. Totodată, cetăţenii vor bloca toate intrările şi ieşirile.

În acelaşi timp politicianul a specificat că şi protestatarii, şi deputaţii socialişti nu se vor mişca din loc pînă cînd Preşedintele şi un şir de alţi reprezentanți ai eşaloanelor de vîrf ale puterii nu-şi vor da demisia,pînăcînd nu se va anunţa desfăşurarea alegerilor parlamentare anticipate. „Se împlinește un an de cînd s-o furat miliardul, pînă ce n-o să vedem clar cine o furat, pînă ce n-o să fie demisia celor responsabili - o să stăm în Parlament joi. O să stăm în Parlament și oamenii din față nu o să plece”, a specificat Dodon.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав