X 
Cutremure stiri: 501

Încă două moțiuni simple nu au fost susținute de Parlament

27 iul. 2016,, 15:22   Politică
2059 1
Încă două moțiuni simple nu au fost susținute de Parlament
Foto : tv7.md

Moțiunile simple asupra activității vicepremierului pe probleme sociale, Gheorghe Brega, și ministrului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca, au fost respinse de Parlament, notează NOI.md.


După cîteva ore de dezbateri, timp în care autorii moțiunii le-au reproșat celor doi membri de guvern lipsa de competență și faptul că încurajează corupția, majoritatea parlamentară a decis să respingă inițiativele de demitere.

„Corupția a împînzit toate subdiviziunile subordonate Ministerului Dezvoltării Regionale. Doar în municipiul Chișinău, pe parcursul anilor 2015-2016, au fost ridicate ilegal peste 2000 de construcții. Doar cinci dintre acestea au fost demolate, așa cum prevede legea, asta ca să înțelegeți cît de eficient luptă Ministerul cu acest fenomen”, a menționat deputatul PSRM Grigore Novac.

Și liberalul Gheorghe Brega a fost acuzat de gestionare defectuoasă a domeniului social, fapt ce s-a soldat cu majorări de prețuri, diminuarea pensiilor și salariilor, limitarea accesului la medicamentele compensate, spun socialiștii.

În replică, Gheorghe Brega a ironizat pe seama situației create. „Eu nu țin pică pe socialiști. Doar un pic, că nu am avut o vacanță normală, dar sînt bucuros că am avut ocazia să mă văd cu colegii. Sînteți o opoziție foarte constructivă, construiți dezmățul, criza politică, și încă învinuiți pe cineva că nu lucrează. Decît Dodon la putere, mai bine lăcuste într-un lan de grîu”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав