X 
Cutremure stiri: 505

PSRM propune lipsirea unor deputați de imunitatea Parlamentară

28 iul. 2016,, 10:46   Politică
3354 1

PSRM propune lipsirea unor deputați de imunitatea Parlamentară
Foto: actualitati.md

Membrii Partidului Socialiștilor, solicită ca deputații implicați în furtul miliardului să fie lipsiți de imunitatea Parlamentară, fără ca să se fi referit la care deputați se referă, transmite NOI.md.


Solicitarea a fost făcută de liderul PSRM Igor Dodon în cadrul ședinței Parlamentare, care a solicitat totodată și audierea șefului CNA, SIS și a procurorului interimar al Republicii Moldova.

“Unii deputați au profitat de credite de la BEM. Mă refer la ultimii 4 ani. Avem deputați care au semnat hotărîri de Guvern care au contribuit la furtul miliardului. Să vină procurorul interim. Nu cunosc dacă conform legislației se permite ca procurorul interimar să solicite ridicarea imunității”, a declarat Igor Dodon.

În acest context, președintele Parlamentului Adrian Candu l–a îndemnat pe Igor Dodon să facă o sesizare la Curtea Constituțională, care să se pronunțe pe marginea posibilității ridicării imunității deputaților, de către procurorul interimar. Cît privește audiere șefului CNA, SIS și a procurorului interimar, majoritatea parlamentară a refuzat audierea acestora.

Amintim că, potrivit unei investigații a portalului today.md, mass-media lui Chiril Lucinschi a fost finanțată de banii BEM. Mai cu seamă, la ordinul lui Vlad Filat, Ilan Șor a extras din sistemul bancar peste 440 de mii de USD și i-a transferat pe conturile companiei lui Chiril Lucinschi. Ullterior mijloacele financiare au fost utilizate pentru finanțarea proiectelor media.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав