Cutremure stiri: 501

Deputat PLDM: În Parlament se coagulează o nouă coaliție

3 noi. 2016,, 15:01   Politică
13299 10

Deputat PLDM: În Parlament se coagulează o nouă coaliție
Foto : noi.md

Interdicția studenților de a vota la secțiile de vot din raza regiunii în care își fac studiile este o încălcare a legislației în vigoare.


Declarația aparține șefului fracțiunii parlamentare a PLDM, Tudor Deliu, și a fost făcută astăzi, după ce Parlamentului a refuzat să ajusteze legislația astfel încît studenții să poată vota pe 13 noiembrie la locul de studii, notează NOI.md.

„Reamintesc că în 2013 Parlamentul a operat modificări în Codul electoral, la articolul 84 alineat 2, unde a statuat că studenții cu drept de vot înmatriculați la instituții de învățămînt într-o localitate în care nu au înregistrare la domiciliu pot vota la orice secție de votare deschisă, fiind obligați să prezinte carnetul de student și să completeze răspundere privind abținerea de la votare multiplă”, a explicat astăzi Deliu.


Liberal-democratul spune că votul comun al PD-PSRM-PCRM de astăzi, din Parlament, este un semnal că se încheagă o nouă coaliție parlamentară.

„Mi s-a creat o impresie că se coagulează o nouă coaliție în Parlament, care este împotrivă ca studenții să voteze în baza carnetului. Fac un apel către CEC să pătrundă esența acestor prevederi și să le permită studenților să voteze în conformitate cu prevederile articolului 84, în caz contrar vom constata că CEC-ul încalcă prevederile legii”, a adăugat Deliu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав