X 
Cutremure stiri: 503

Autorităţile Găgăuziei nu renunţă la ideea de a obţine o cotă în Parlament

20 noi. 2014,, 14:45   Politică
3450 1
Foto: gagauzinfo.md
Găgăuzia aspiră la o cotă în Parlamentul Moldovei. O declarație în acest sens a fost făcută de vicepreședintele Comitetului Executiv al Găgăuziei Nicolai Stoianov, miercuri, la o întrevedere cu un grup de observatori ai procesului electoral din partea misiunii OSCE, în frunte cu analistul pentru minorităţi naţionale Irina Ulasiuc şi analistul pentru mass-media Ivan Godarski.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la site-ul oficial al autonomiei, observatorii s-au interesat de situaţia din autonomie în contextul alegerilor parlamentare, precum şi de modul în care sînt reprezentate interesele minorităţilor naţionale şi participarea reprezentanţilor acestora la alegerile ce urmează, în particular, a locuitorilor Găgăuziei.

Stoianov a spus că situaţia din regiune este calmă, menţionînd că "tuturor formaţiunilor politice care participă la cursa electorală le-au fost oferite posibilităţi egale de a se întruni cu alegătorii".

"Reprezentanţii minorităţilor naţionale care participă la campania electorală reprezintă partide şi forţe politice, precum şi sînt candidaţi în deputaţi pe listele de partid. Totodată, locuitorii Găgăuziei, fiind deputaţi în legislativul din partea unui partid sau altul, în primul rînd deservesc în Parlament interesele formaţiunii sale, noi însă am dori ca în Parlament să avem o cotă aparte", a spus el.

Potrivit vicebaşcanului, "populaţia Găgăuziei formează 5% din toată populaţia Moldovei, respectiv cinci deputaţi ar putea fi aleși conform circumscripţiilor uninominale pentru a reprezenta interesele autonomiei".

În listele electorale din Găgăuzia au fost incluse numele a circa 131 de mii de cetăţeni cu drept de vot, în baza datelor Întreprinderii de Stat „Registru”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав