X 
Cutremure stiri: 505

Alexandr Stoianoglo: „Consider declarațiile lui Popșoi drept o dovadă de incompetență și iresponsabilitate absolută”

18 sep. 15:00   Politică
226 0

Principalele temeri ale cetățenilor moldoveni din întreaga țară sînt legate de riscurile implicării Moldovei într-un conflict armat și sînt îngrijorați de retorica militaristă promovată pe diverse platforme.

O astfel de opinie a exprimat fostul procuror general, candidatul la funcția de președinte al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, relatează Noi.md
El a menționat că recent, ministrul de Externe al Republicii Moldova, aflat la o conferință în Praga, a declarat că „Moldova salută invazia trupelor ucrainene în regiunea Kursk”.

”Calific acest lucru drept o dovadă de incompetență și iresponsabilitate absolută, deoarece, pur omenește, condamn orice invazie a unui stat în alt stat, pentru că e vorba despre viețile oamenilor. Nu am auzit din partea conducerii țării niciun apel la pace, niciun apel la încetarea focului. Aud doar retorică militaristă, promovată pe diverse platforme”, a spus Alexandr Stoianoglo.

Potrivit lui, în acest context, el se întreabă cît de independentă este țara noastră și ale cui interese le reprezentăm, de fapt.

În opinia sa, politicienii Republicii Moldova, președintele, ar trebui să acționeze doar în interesul țării și al cetățenilor săi. Acest lucru ar trebui să fie evident.


”Nu văd ca actuala guvernare să promoveze interesele statului nostru. Cetățenii din întreaga republică sînt îngrijorați, iar principalele lor temeri sînt legate de riscurile implicării Moldovei într-un conflict armat”, a spus el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав